Katarína Nádaská v knihe prináša zasvätený pohľad na tradičnú kuchyňu v presvedčení, že práve táto stránka ľudovej kultúry môže byť žriedlom originálnych farieb, chutí a vôní Slovenska, ku ktorým sa oplatí vracať aj v dnešných časoch, keď do našej stravy masívne prenikajú vplyvy svetovej kuchyne.
V prvej časti knihy sa dočítate o vývine stolovania a prípravy pokrmov v tradičnej domácnosti a o najčastejšie používaných surovinách.
Druhá časť približuje jednotlivé regióny Slovenska z hľadiska jedál a nápojov, ktoré pre ne boli a stále sú typické.
Napokon tretia, najrozsiahlejšia časť ponúka recepty zozbierané zo všetkých regiónov a upravené tak, aby sa podľa nich dalo variť aj dnes. Recepty sú usporiadané podľa ročných období, spoluautorky Aneta Orosiová a Janica Lacová k mnohým z nich ponúkli aj zdravšiu verziu.
text vydavateľa
Doplnkové informácie
Názov: | Rok v slovenskej ľudovej kuchyni |
Autor: | Katarína Nádaská |
Podtitul: | Farby, chute a vône Slovenska |
Vydavateľstvo: | Fortuna Libri |
Jazyk: | Slovenský |
ISBN: | 978-80-8142-620-9 |
Rok vydania: | 2016 |
Väzba: | pevná |
Počet strán: | 232 |
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár